Mennyire rúgnak most a fürdőszoba felújításának költségei?

fürdőszoba felújítás

Amennyiben fürdőszoba felújításában gondolkodunk – és miért ne tennénk, akkor szinte azonnal felmerül a kérdés: jó, jó, de mennyibe fog ez fájni? A kérdés jogos, de szinte megválaszolhatatlan, annyi dolog befolyásolja.

A kereslet és a kínálat is komoly hatással van az árak alakulására. Valószínűleg vidéken olcsóbban is megúszhatjuk, ha megbízunk egy nem hozzáértő személyt, de lehet, hogy a végén a saját bőrünkön tapasztaljuk meg az „olcsó húsnak híg a leve” mondás valóságtartalmát.

Természetesen Budapesten is vannak kontárok szép számmal, de jó szakembereket alkalmazó vállalkozások is. Számos ilyet találunk az interneten, ahol a Google is a segítségünkre lehet a választásban. Csak írjuk be, mire vagyunk kíváncsiak, és máris sok vízvezeték szerelő elérhetősége között válogathatunk.

Ne felejtsük el, hogy a jó és gyors szakember nem olcsó. A jó és olcsó munka nem gyors, az olcsó és gyors munka pedig nem jó. A három dolog egyszerre soha nincs jelen. Ezért érdemes rászánni a megfelelő összeget a fürdőszobára, hogy utána hosszú évekig ne legyen probléma vele.

A felújítás költségei

Hogy mekkorák lesznek a fürdőszoba felújításának költségei, ott nem mindegy, hogy milyen méretű fürdőszobát szeretnénk átalakíttatni, és az hol található. Más a költségvonzata egy lakótelepi fürdőszobának, és egy családi házban találhatónak. Szintén más tételekkel kell számolni egy minimalista megoldásnál, valamint egy olyannál, ahova több mindent szeretnénk beépíteni, például dupla WC-t, dupla kézmosót, külön bidét, kádat és zuhanykabint is, esetleg egy jakuzzit.

Padlólapokból is hatalmas a választék. Az ára függ a kopásállóságtól, mintázattól, mérettől. Ha a falakat is szeretnénk újra burkoltatni, az is tetemes összeget emészt fel.

Fali csempéből talán még szélesebb a kínálat, mint padlólapból. Egy szép bordűrös csempesor sokszor többe kerül, mint ami az egész felületen van. Ha a csempe nem tart alaptól a plafonig, akkor festéssel is számolnunk kell.

Régebbi lakásoknál elképzelhető, hogy a csatorna és vízvezeték csövek is csere érettek. Szaniterekből is hatalmas a választék. Itt is megtalálhatjuk az olcsóbb csaptelepeket, de azok kevésbé minőségi anyagból készülnek, lehet, hogy csak egy-két évet bírnak ki, aztán cserére szorulnak. Ha hangulatos rejtett világítást szeretnénk, azért is mélyen a zsebünkbe kell nyúlni.

Azt se felejtsük el, hogy a felújítást a bontás fogja megelőzni. A régi berendezések lebontása, a kő felbontása, a csempe leverése nagy munkával jár. Itt ugyan eszközigény nem merül fel, de a bontással járó munkát is meg fizetni.

Ajánlott cikkek