Németországban küzdenek az illegális prostitúció ellen

Németországban a kéjhölgyek a számukra kijelölt helyeken és a biztonsági előírásokat betartva, legálisan űzhetik a tevékenységüket. Ehhez rengeteg vizsgálaton kell átesniük és különféle engedélyeket szükséges beszerezniük. Habár a szabályok szigorúaknak tűnhetnek, a betartásuk a kuncsaftokat és a lányokat egyaránt óvja. Németországban olyan szervezetek is működnek, amelyek feladata a hölgyek megfelelő tájékoztatása annak érdekében, hogy kevesebben essenek kizsákmányolás, vagy erőszakos cselekedetek áldozatává.

Néhány hete a Zöld Tanács tagjai találkozót szerveztek a koblenzi ROXANNE rehabilitációs központtal, hogy felmérjék a kéjhölgyeket érintő aktuális problémákat Németországban. Az intézmény elsődleges szerepe, hogy előadások, tanácsok és pályaorinteciós rendezvények keretein belül világítson rá a biztonságos munkakörülmények fontosságára.

Letérés a legális útról

A ROXANNE vezető munkatársai megbeszélést folytattak a tanács tagjaival a koronavírus válság okozta hatásokról is. Az elmúlt bő két évben a bezárásoknak köszönhetően nagyon sokan voltak kénytelenek feladni az ellenőrzött helyeken történő munkavégzésüket. Többen közülük illegális prostitúcióba kezdtek, ahol már nem volt megfelelő védelmi háló, amibe kapaszkodni tudtak volna.

A Szövetségi Bűnügyi Rendőrség is arról számolt be, hogy megnövekedett az országban a kéjhölgyek sérelmére elkövetett erőszakos bűntények száma. A ROXANNE egy olyan, civil adományokból és felajánlásokból működtett központ, amely ezen cselekmények ellen igyekszik védelmet nyújtani a nőknek. A legálisan működő helyeken a hölgyek épségéről biztonsági személyzet gondoskodik, így nem kell a testi sértésektől tartaniuk.

A Zöld Tanács a továbbiakban indítványokkal és javaslatokkal próbálja a ROXANNE-ban tett látogatáson elhangzottakat támogatni. Fontosnak tartják, hogy a jövőben a nők még nagyobb biztonságban, a törvényeknek megfelelő módon tudjanak dolgozni.

Ajánlott cikkek