A gyűrűs dosszié még mindig elengedhetetlen eszköz a hétköznapokban

A gyűrűs dosszié még egy ideig biztosan az irodai élet mindennapi része marad. Habár az elektronikus dokumentumkezelés fénykorát éljük és a papírmentes irodával kapcsolatos célkitűzésekre vonatkozó törekvések még sosem voltak ilyen erősek, azért még jócskán akadnak papír alapú dokumentumaink. Ezeket a nyomtatványokat pedig rendszerezni, biztonságosan tárolni kell és bizonyos esetekben gyorsan visszakereshetővé kell tenni.

A modern gyűrűs dosszié praktikus és szemrevaló

A legmodernebb gyűrűs dosszié nemcsak a klasszikus irattárolással kapcsolatos feladatokat látja el, hanem esztétikailag is magas szintet képvisel. Ez jogos elvárás, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy egy prezentáció vagy tárgyalás alkalmával hogyan jelenünk meg a hallgatóság előtt. 

A megnyerő színeknek azonban más fontos szerepe is van. Ha szeretnénk külön tárolni a különböző dokumentumokat, mint például számlák, orvosi leletek, rajzok, kották, szerződések vagy egyéb nyomtatványok, színek szerint is csoportosíthatjuk ezeket gyűrűs dossziékban. A széles gerincen feliratozható matrica vagy cserélhető címke biztosítja a tartalom egyszerű nyomon követését. 

Kapacitását tekintve a legtöbb gyűrűs dosszié nagyobb mennyiségű papír praktikus rendezésére szolgál. Ha úgy adódik, természetesen egyetlen dokumentumot is elhelyezhetünk benne, mert merev anyagának köszönhetően úgyis stabilan megáll a polcon. Jelentős helyet spórolhatunk, ha a mappákat szorosan egymás mellé állítva helyezzük el. 

Ha fontos a környezetvédelem

A modern irodai eszközök gyártói a környezetvédelemre is nagy hangsúlyt fektetnek. Az FSC, azaz a Forest Stewardship Council erdőgondnoksági tanács által akkreditált tanúsítvány jelzi, ha a termékhez felhasznált faanyag a helyes társadalmi, gazdasági és környezetvédelmi szabványok alapján megvizsgált és tanúsított erdőből származik. Így, ha fontosnak tartjuk a fenntartható eszközök használatát, válasszuk az FSC minősítéssel rendelkező gyűrűs dossziét a munkához vagy személyes irataink rendszerezéséhez.

Ajánlott cikkek