Gyakori kérdések a búvárszivattyú működéséről

Ebben a cikkben olyan kérdéseket szedtünk össze, melyek gyakran feltűnnek a búvárszivattyú működtetése vagy beszerzése közben.

Hogyan működik a búvárszivattyú hűtése?

A búvárszivattyú használata során tudni kell, hogy magán a szivattyún nem halad át a víz, ezért nem is oldható meg a hűtése ilyen módon. A víz a hidrofejen át áramlik, és ez kívülről veszi át a szivattyú hőjét. Emiatt nem mindegy, hogy a folyadék milyen sebességgel halad át a berendezésen, alacsony áramlási sebességnél esetlegesen elégtelenné válhat a hőelvezetés.

Tipikusan ilyen eset az ásott kút, ahol a víz lassan áramlik, ehhez köpenycsövet kell beépíteni a megfelelő működéshez. Fúrt kutaknál nem áll fenn ez a probléma, így nem kell az áramlást köpenycsővel felgyorsítani.

Milyen emelőmagassággal működik a búvárszivattyú?

Az emelőmagasság azt mutatja meg, hogy mekkora nyomást tud leadni az adott berendezés. Az emelőmagasságnál megadott értéket csak el kell osztani tízzel, az így kapott érték a maximális zárónyomás, melyet Bar-ban adnak meg.

A témához tartozik még a jelleggörbe, melyről leolvasható, hogy adott Bar-on mennyi vizet képes továbbítani az eszköz.

Mennyire fontos a víz tisztasága?

A búvárszivattyú esetében nagyon fontos a víz tisztasága, mivel ezt a gépet a fúrt kutakhoz fejlesztették ki, ahol nagyon alacsony a homok koncentrációja a vízben. Ha olyan helyen használjuk ezt a szivattyú típust, ahol homokos a víz, az a hidraulika tönkre meneteléhez vezethet.

Fontos tudni, hogy követni kell a gyártó által mellékelt használati utasítást. Ha abban az szerepel, hogy a búvárszivattyút nem szabad homokos vízben használni, és mégis emiatt megy tönkre az eszköz, akkor el lesz utasítva a garanciális kérelmünk a nem rendeltetés szerű használat miatt.

Hol szerezhető be búvárszivattyú?

A búvárszivattyú ma már számos szivattyú webshopban megkapható, ahol a széles kínálat mellett szakszerű segítséget is kaphatunk. Amennyiben kérdésünk van, azt elég feltenni a webshop munkatársainak, akik a válasz mellett a nekünk megfelelő berendezés kiválasztásában is segíteni tudnak.

Egy szakmai shopban történő vásárlás jobb megoldás, mint a barkácsáruházak felkeresése, ahol a több ezer terméket olyan eladók értékesítik, akiknek nincs valódi rálátásuk a gépek működésére.

Ajánlott cikkek