A kókuszolaj csodálatos tulajdonságai

A kókuszolaj sok hasznos tulajdonsággal rendelkezik az ember számára. Először is tökéletesen támogatja a karcsúsítási folyamatot, de széles körben használják a kozmetikában és a főzésben is.  Gyakran mondják, hogy a kókuszolaj a legegészségesebb olaj a világon, összetételének köszönhetően – beleértve. közepes láncú trigliceridek, más néven MCT-k. Telített zsírokhoz tartoznak, amelyeket általában egészségtelennek tartanak, de kis mennyiségben fogyasztva sok jót hozhatnak testünknek.

Karcsúsító kókuszolajjal a szív védelmében

A fent említett közepes láncú trigliceridek teljesen más módon viselkednek, mint a többi zsírrészecske, mert más módon metabolizálódnak. Fogyasztásakor a test az energiatermeléshez azonnal felhasználja az MCT-ket, és nem tárolják őket zsírszövet formájában. Ezenkívül felgyorsítják az anyagcserét, ami hosszú távú előny. A második dolog az, hogy a kókuszdióolaj nagyon kielégítő, így miután ettél egy ételt ezen olaj hozzáadásával, már nem érzed magad éhesnek.

A kókuszolaj hatékony a hasi elhízás leküzdésébe , de a szív- és érrendszeri betegségek tüneteinek enyhítésében is. Régóta ismert, hogy a hasra lerakódott zsír okozza a cukorbetegséget vagy a magas vérnyomást. A következő szakasz az ún a metabolikus szindróma, amely következésképpen többek között ahhoz vezet stroke vagy szívroham. A kókuszolaj „jó” HDL-koleszterinnel rendelkezik, ami csökkenti az érelmeszesedés és a szívbetegségek kockázatát.

Baktericid tulajdonságok és szépségápoló hatás

Ír tudósok kimutatták, hogy a kókuszolaj rendszeres fogyasztása megállítja a fogszuvasodásért és a szájüreg megbetegedésért felelős baktériumok növekedését. Más tanulmányok szerint a kókuszolaj segít a staphylococcus aureus elleni küzdelemben. A kókuszolaj a magas zsírsav mennyiség nek köszönhetően tökéletesen táplálja, kisimítja és hidratálja a bőrt, ezért üdvösség azoknak a nőknek, akiknek problémái vannak a száraz bőrrel. A pattanásoktól szenvedő emberek örülni fognak a kókuszolaj hatásainak is, antibakteriális tulajdonságai miatt. Csak dörzsölje a bőrére, vagy adja hozzá az ételéhez.

Ajánlott cikkek